Sanırım 8 ay da almadığım kiloları son ayda almaya kararlıyım. Nette her dolaşmamdan sonra kendimi mutfakta bulur oldum. Kim ne yapmış acaba diyorum resimler harika kesin tatları da harika olmuştur diyip kolları sıvıyorum. Ki bu börekte tam ağızlara layık çıtır ve çok katlı enfes yazarken bile ağzım sulanıyor. Bu börek artık favorilerim arasına girmiş durumda.
Sevgili Hayat Cafe Melihacım da görür görmez denemem lazım dedim. İç malzemesini isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Mesela bol soğan ve kıymalısı da nefis olur. Yapıp deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Tarife tamamen uyulmuştur sadece iç malzemesini biraz değiştirdim.:))
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
Arasını yağlamak için erimiş tere yağ + sıvıyağ
İÇİ İÇİN:
3 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet patlıcan
2 Adet kırmızı kaypa biberi
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, toz kırmızı biber, tuz
YAPILIŞI:
1- Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. 30 bezeye bölüp 10 dakika dinlendirin,
2- Bu arada için için soğanları ve biberleri küp küp doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından yine küp küp doğradığınız patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin.Patlıcanlar pişince üzerine salça ve baharatları da ilvave edip bir tık daha pişirip ocağın altını kapatın. Ve ılımaya bırakın
3- Dinlenen hamurları servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş margarin sürerek 15'erli iki grup hazırlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin.( Hamurlar küçük olduğu için benim gibi siz de hamur açamayanlardansanız endişelenmeyin hamur yumuşak olduğu için ve aralarına tereyağ sürdüğünüz için dolaptan çıkarınca elde çok kolay açılıyor.)
4- İlk hamur grubunu alarak elinizle tepsi büyüklüğünde iyice inceltin ve tepsiye yayın. Üzerine harç malzemesini dökün ve diğer hamuruda elinizle açıp üzerine kapatın. Kare dilimler kesip kalan yağı üzerine sürün...
5- Kızdırılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Yorum Gönder