0

Bu sene reçeli abarttık mı?
Daha kayısı reçelini ve marmelatını yazmamışım onu fark ettim ;)
Taslak halinde bekleyen o kadar çok tarif var ama fırsatım olmadı.
Yarına ödevim var, ben bloğumda tembellik yapıyorum...
Sevgiyle kalın...

 Malzemeler

2 kg erik (1 kg için 3 su bardağı şeker)
6 su bardağı şeker
2 su bardağı su (1 kg için 1 su bardağı su)
2-3 tane limon tuzu ya da 2-3 damla limon suyu
(ben limon tuzu kullandım)

Hazırlanışı

Erikler yıkanır ve kabukları soyulur ve dilim dilim doğranır.
2 su bardağı su eklenerek haşlanır.

Erikleri el blendırı ile iyice püre haline getiriyoruz.
 Şekerini ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
Dikkat edin taşmasın.

İstediğiniz kıvama gelinceye kadar kaynatıyoruz.
Sonra limon tuzunu da ekliyoruz ve 5-6 dakika daha kaynattıp, ateşten alıyoruz.


Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top