Malzemeleri her daim evde bulunduğundan yapımı kolay yemesi lezzetli bir börek. Ani gelen misafirler için ve pazar kahvaltıları için nefis bir börek ...
Bu tarifi de 77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum...Gelibolu17'ye de kolay gelsin diyorum..
MALZEMELER:
2 adet yufka
1 yumurta
1 su bardağı süt veya su
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇİ İÇİN;
Beyaz peynir,
Kaşar peyniri,
Maydonoz,
YAPILIŞI:
1- Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kase de karıştırın.
2- Geniş bir tavayı hafif yağlayın ve yufkanın bir tanesini bütün olarak tavaya serin fazlası kenarlardan taşsın.
3- Diğer yufkayı elinizle ufak parçalara yufkanın yarısını ayırın ve yumurtalı sosun içine batırarak tavaya gelişi güzel dizin.
4- Ardından peynirli harcı yufkaların üzerine dökün ve kalan yufkaları da sosa batırıp tavanın dışında kalan kısımları da içe kapatıyoruz.
5- Kalan sosu da yufkaların üzerine gezdirip böreği yaklaşık 15-20 dakika sosunu çekmesi için bekletiyoruz.
6- Tavayı ocağa koyuyoruz çok harlı olmayan ateşte her iki tarafını kızartıyoruz. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...
Yorum Gönder