Erzurum'un yöresel tatlarından Yalancı Dolma tarifi
Malzemeler:1 adet beyaz lahana
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 kase orta bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 avuç reyhan
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 kase orta bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 avuç reyhan
Yapılışı:
Beyaz lahana yaprakları ayrılır ve yumuşayana kadar haşlanır. Yumuşayan lahanalar soğuk sudan geçirilip şoklanır, dolma içi hazırlanana kadar süzülmesi sağlanır.
Dolma içi için; yemeklik doğranmış 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Kavrulunca üzerine 2 kase su dökülür, 1 çay kaşığı tuz serpilip 1 kase yıkanıp süzülmüş bulgur eklenir. 1 silme tatlı kaşığı karabiber, 1 avuç reyhan eklenir. Patateslerin kabukları soyulur,yıkanıp rendenin iri dişli kısmıyla rendelenir. Rendelenmiş patatesler de bulgura ilave edilip dolma içi pişmeye bırakılır.
Lahana yaprakları büyükse ikiye ayrılır. Yapraklar dolma içiyle birlikte sarılıp tencereye yerleştirilir. Bir tutam tuz serpilir, üzerlerine yarım çay bardağından da az sıcak su konulup kısık ateşte pişirilir. Pişen dolmalar servis tabağına alınıp üzerlerine biraz kızgın tereyağı gezdirilir. Arzuya göre yoğurt da konulabilir.
Dolma içi için; yemeklik doğranmış 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Kavrulunca üzerine 2 kase su dökülür, 1 çay kaşığı tuz serpilip 1 kase yıkanıp süzülmüş bulgur eklenir. 1 silme tatlı kaşığı karabiber, 1 avuç reyhan eklenir. Patateslerin kabukları soyulur,yıkanıp rendenin iri dişli kısmıyla rendelenir. Rendelenmiş patatesler de bulgura ilave edilip dolma içi pişmeye bırakılır.
Lahana yaprakları büyükse ikiye ayrılır. Yapraklar dolma içiyle birlikte sarılıp tencereye yerleştirilir. Bir tutam tuz serpilir, üzerlerine yarım çay bardağından da az sıcak su konulup kısık ateşte pişirilir. Pişen dolmalar servis tabağına alınıp üzerlerine biraz kızgın tereyağı gezdirilir. Arzuya göre yoğurt da konulabilir.
http://www.kanald.com.tr/Mutfagim
Yorum Gönder