Her kış yaptığım ama bir türlü yazamadığım bir tarif. Bir çok deneme yaptıktan sonra en son bu yöntemin kolay olduğunu keşfettim. Siz başka yöntemler denemeden direk bunu uygulayın arkadaşlar.
15 kg. domatesten yaptım. 20' nin üstünde yarım kiloluk şişe çıktı. Tamamını saymayı unutmuşum. :(
Büyük 2 tencere hazırlayın. 1. sine su koyun ve kaynatın. İçine yıkadığınız domatesleri bütün bütün atın. Bu yöntem domateslerin kabuklarının çabuk soyulmasını sağlar. (Hatta elinizle tuttuğunuz gibi ayrılıveriyor kabuk.) Yumuşadığını anladığınız domatesleri musluğun altına koyun ki çabuk soğusun. Kabuklarını ayırdığınız domatesleri rondoya atın. Rondodan geçirip diğer 2. büyük tencereye dökün. Tencerenin 3/4'ü dolunca (çok doldurursanız taşar) altını açın. Kaynatmaya başlayın. Yaklaşık yarım saat yeterli. Ocaktan indirmeden içine 2 yemek kaşığı tuz atın. İsterseniz bir aspirinde atabilirsiniz. Ocağın altını kapattığınız gibi domates sularını sıcak sıcak yarım kiloluk şişelere doldurun. Ağzını güzelce sıkıp hemen ters çevirin ki basınç yaparak hava almasını engellesin. Daha sonra buzdolabında bekletmenize gerek yok. Herhangi bir yere koyup bekletebilirsiniz.
Yorum Gönder