MALZEMELER:- 4 adet patlıcan,
- 1 adet soğan,
- 200 gr kıyma,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- 4 adet sivri biber,
- 4-5 diş sarımsak,
- 1 adet domates,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- 1 çay kaşığı kekik,
- 1 avuç maydanoz,
- Tuz,
YAPILIŞI:- Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenir. Kabukları soyulur. ( soyulan kabukların içi bıçak ile sıyrılır, patlıcanlara ilave edilir) Halka halka kesilir yayvan tencereye dizilir.
- Başka bir tencerede, yemeklik doğranmış soğan, küçük doğranmış sarımsak ve biberler zeytinyağında soğanlar ölene kadar kavrulur, kıyma ilave edilir. Kıymalar renk değiştirdiğinde soyulmuş ve küçük doğranmış domates ile biber salçası eklenir. Domates yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, kekik ve kimyon eklenerek karıştırılır ocaktan alınır.
- Hazırlanan kıymalı harç patlıcanların üzerine dökülerek yayılır. Bir su bardağı kadar kaynamış su konularak 10 dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine doğranmış maydanoz serpilir ocaktan alınır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Havuçlu Et Yemeği Ne yemek yapsam acaba diye kararsız kaldığımda hep bu nefis ve pratik yemek aklıma gelir&[...]
Jan 29, 2014
Ispanaklı Çanak KöfteArtık çok daha fazla birlikte olacağız ve bir türlü yayınlayamadığım tarifleri kısa bir sürede tamam[...]
Dec 19, 2013
Kıymalı Patates YemeğiDışarısı buz gibi...Eminim eve geldiğinizde şöyle dumanı üstünde bir patates yemeği olsa,yanına şöyl[...]
Dec 13, 2013
Patates Cipsli PoğaçaMalzemeler:1 paket sade patates cipsi (100 gr),2 yumurta, (1 yumurtanın akı üzeri için ayrılır),3 ye[...]
Mar 14, 2011
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.