- 1 kg barbun balığı,
- 1 su bardağı ince mısır unu veya buğday unu,
- Yarım çay bardağı çiçek yağı,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Balıkların pulları el veya bıçak yardımı (bıçak balığın yüzeyine dik tutulur) ile sıyrılır, içleri ayıklanır, kafaları arzuya göre koparılır güzelce yıkanır süzdürülür.
- Balıklar tuzlanır, mısır unu veya buğday unu ile unlanır, teflon tavaya hamsi ve sardalya da olduğu gibi çiçek şeklinde sık sık dizilir.
- Üzerine yağ gezdirilir, harlı ateşte tava ara sıra sallanarak cızırdamaya başladıktan sonra 5 dakika kızartılır.
- Düz bir kapak yardımıyla çevrilerek diğer tarafıda 5 dakika kızartılır. Sıcak olarak mevsim yeşillikleri veya salata ile servis yapılır.
NOT: Başka bir pişirme şekli olarak: Unlamış balıklaırı yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yağ gezdirdikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında kızartabilirsiniz.
Yorum Gönder