0

MALZEMELER:
  • 1 kg barbun balığı,
  • 1 su bardağı ince mısır unu veya  buğday unu,
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
YAPILIŞI.
  1. Balıkların pulları el veya bıçak yardımı (bıçak balığın yüzeyine dik tutulur) ile sıyrılır, içleri ayıklanır, kafaları arzuya göre koparılır güzelce yıkanır süzdürülür.
  2. Balıklar tuzlanır, mısır unu veya buğday unu ile unlanır, teflon tavaya hamsi ve sardalya da olduğu gibi çiçek şeklinde sık sık dizilir.
  3. Üzerine yağ gezdirilir, harlı ateşte tava ara sıra sallanarak cızırdamaya başladıktan sonra 5 dakika kızartılır.
  4. Düz bir kapak yardımıyla çevrilerek diğer tarafıda 5 dakika kızartılır. Sıcak olarak mevsim yeşillikleri veya salata ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

NOT: Başka bir pişirme şekli olarak: Unlamış balıklaırı yağlanmış tepsiye dizip, üzerine yağ gezdirdikten sonra 200 derece ısıtılmış fırında kızartabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top