SOĞAN DOLMASI
Malzemeler1 kg küçük boy kuru soğan
300 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Yapılışı
Soğanlarımızın kabuklarını soyalım. Kaynayan suyun içerisine atarak diri kıvamda haşlayalım. Soğuması için tencereden çıkarıp ayrı bir yerde bekletelim. Kıymamızı,pirincimizi ve salçamızı genişçe bir kapta iyice yoğuralım. Soğanlarımızın içlerini çıkaralım. yoğurduğumuz içle içlerini dolduralım. Tenceremize düzgün bir şekilde dizelim. Çıkan soğan cücüklerinide tencerenin en üstüne dizip zeytinyağımızı gezdirip tuzunu ve sıcak suyunu ilave edip çok kısık ateşte pişirelim. Piştiğinde servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim
SOĞAN DOLMASININ ŞİFASI
01. Vücudun kansere yakalanmasına engel olur.
02. İdrar söktürücüdür, bu sayede vücuddaki toksinlerin atılmasına faydalı olur.
03. İştah açar, sindirimi kolaylaştırır.
04. Kabızlığa karşı faydalıdır.
05. Kalp sağlığına faydalıdır.
06. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve gastrit gibi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir.
Yorum Gönder