MALZEMELER:- 1/2 kg ıspanak, (kuzu ıspanak olursa daha iyi olur)
- 1 adet kuru soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- Yarım yemek kaşığı domates salçası,
- 4 yumurta,
- Tuz, karabiber, pul biber,
YAPILIŞI:- Ispanaklar ayıklanır, bol suda birkaç kez yıkanır, doğranır.
- Yayvan tencerede ince doğranmış soğan zeytinyağında ölünceye kadar kavrulur. Salça ilave edilir biraz daha kavrulmaya devam edilir.
- Doğranmış ıspanaklar kısım kısım tencereye konulur. Konuldukça ıspanaklar karıştırılır. Dipte kalan ıspanaklar yumuşar, karıştırdıkça üste çıkar. Tuz konulur, kapak kapatılır ara sıra karıştırılarak pişirilir. (Ben su koymadım gerekirse yarım çay bardağı sıcak su koyabilirsiniz.)
- Pişen ıspanağın üzerine kişi sayısı kadar kırılacak yumurtalar için oyuklar açılır, bu oyuklara yumurta bütün olarak kırılır. Yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serpilir, kapak kapatılır. Kapak açılmadan 2 dakika kadar ocakta tutulur. Ocaktan alındıktan sonra bir süre daha kapak açılmaz.
- Sıcak olarak servis yapılır, servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerine pul biberi serpilir.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Havuçlu Et Yemeği Ne yemek yapsam acaba diye kararsız kaldığımda hep bu nefis ve pratik yemek aklıma gelir&[...]
Jan 29, 2014
Ispanaklı Çanak KöfteArtık çok daha fazla birlikte olacağız ve bir türlü yayınlayamadığım tarifleri kısa bir sürede tamam[...]
Dec 19, 2013
Kıymalı Patates YemeğiDışarısı buz gibi...Eminim eve geldiğinizde şöyle dumanı üstünde bir patates yemeği olsa,yanına şöyl[...]
Dec 13, 2013
evde kumpir yapılışıMalzemeler:8-10 adet küçük haşlanmış patates,2 yemek kaşığı tere yağı,1 su bardağı rendelenmiş kaşar[...]
Oct 15, 2012
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.