MALZEMELER:- 1/2 kg ıspanak, (kuzu ıspanak olursa daha iyi olur)
- 1 adet kuru soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
- Yarım yemek kaşığı domates salçası,
- 4 yumurta,
- Tuz, karabiber, pul biber,
YAPILIŞI:- Ispanaklar ayıklanır, bol suda birkaç kez yıkanır, doğranır.
- Yayvan tencerede ince doğranmış soğan zeytinyağında ölünceye kadar kavrulur. Salça ilave edilir biraz daha kavrulmaya devam edilir.
- Doğranmış ıspanaklar kısım kısım tencereye konulur. Konuldukça ıspanaklar karıştırılır. Dipte kalan ıspanaklar yumuşar, karıştırdıkça üste çıkar. Tuz konulur, kapak kapatılır ara sıra karıştırılarak pişirilir. (Ben su koymadım gerekirse yarım çay bardağı sıcak su koyabilirsiniz.)
- Pişen ıspanağın üzerine kişi sayısı kadar kırılacak yumurtalar için oyuklar açılır, bu oyuklara yumurta bütün olarak kırılır. Yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serpilir, kapak kapatılır. Kapak açılmadan 2 dakika kadar ocakta tutulur. Ocaktan alındıktan sonra bir süre daha kapak açılmaz.
- Sıcak olarak servis yapılır, servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerine pul biberi serpilir.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder