Visneli Tavuk gögsü
VISNELI TAVUK GÓGSÜ
Üzerine ve kenarina:
400 gr lange vingers ( kedi dili bisküvisi)
bisküvileri islatmak icin 2 su bardagi süt
1 paket vlaai vulling veya 1 sise visne ve suyu
Pudink malzemeleri:
1 litre süt
4 corba kasigi un(tepeleme)
2 corba kasigi misir nisastasi (tepeleme)
1 su bardagi seker
2 parca damla sakizi
75 gr tereyagi
1 su bardagi kadar iri ceviz
yarim cay bardagi damla cikolata
Hazirlanisi: tereyagi tencereye alinir ve eritilir,un ve nisasta ilave edilip 3-4 dakika karistirarak kavrulur.Daha sonra seker ve süt ilave edilip ,tencere atesten alinir,güzelce karistirilip unun topaklanmasi onlenir.Tekrar atesin üzerine alinip karistirarsak orta ateste koyulasip kaynayana kadar pisirilir.Daha sonra damla sakizlari ezilerek pudinge ilave edilir ve bir legene alinan pudink mikserle 10 dakika cirpilir.
20 cm capinda bir kelepceli kalibin taban kismi cikarilip cember,servis tabaginin ortasina oturtulur.
Bir tabaga 2 bardak süt bosaltilir, kedidili bisküviler arkali onlü cabuk cabuk islatilip cemberin ic kismina uzun uzun dizilir, kedidili bisküvilerin sekerli taraflari dis tarafa bakacak sekilde dizilir. cemberin ic kismi tamamen kedidili bisküví ile kapatildiktan sonra 4-5 adet bisküvi de sütle islatilip kalibin taban kismina dizilir.üzerine de iri ceviz taneleri serpistirilir,damla cikolata serpilir daha sonra hazirlanan pudink cemberin ic kismina bosaltilip yayilir,tekrar 4-5 kedidili bisküvi sütle islatilip pudinkin üzerine dizilir ayni sekilde iri ceviz zparcalari ve damla cikolata serpilir..Kalan pudink de bisküvilerin üzerine yayilip buzdolabina kaldirilir daha sonra visneli hazir sos üzerine yayilip bir gece bekletilir,Servis yapmadan once kelepceli kalip yavasca cikartilip,kirmizi kalin organze serit baglanir benim evde olmadigi icin acele ile baska bir serit kullandim..
Püf noktasi:: kedidili bisküvileri syte batirilip hemen cikartilmali bekletildiginde erir gider...Eger vlaai vulling bulma imkani yoksa bunu sizde yapabilirsiniz kavanozdaki taneli visnesuyu nu alip 1 bucuk su bardagi visne suyunu,1 bucuk corba kasigi misir nisastasi ve 2 corba kasigi toz seker ile karistirarak pisirilir,kaynayip koyulasinca ocaktan alinir,visne taneleri de pudingin icine ilave edilir ve karistirilir.. bu karisimi tatlinizin üzerindekullanabilirsiniz...
Afiyet olsun!!!
Yorum Gönder