0

Bir çok blogda görüp aldığım yufkalarla geçen akşam yaptığım unlu kıyır börek....Tarifi hatırladığım kadarı ile yaptığım için bazı değişiklikler var tabi ama ben sevdim,eşimde sevmiş olacakki adeti olmadığı şekilde gece gidip gelip yedi bu kıyır börekçikleri:)



ISPANAKLI UNLU KIYIR BÖREK
3 adet yufka
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
5 yemek kaşığı un
1 kilo ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
5 yemek kaşığı krema
tuz,karabiber
1 yumurta sarısı


Öncelikle iç harcımızı hazırlamak için sıvıyağ ve soğanımızı tavamıza alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Ispanaklarımızın yapraklarını küçük küçük doğrayıp kök ve sap kısımlarını çorba yada yemek yapmak üzere ayıralım.Kuvvetli yanan ateşte ıspanakların saldıkları suyu çabucak çekmesini sağlayalım.En son krema tuz ve karabiber ekleyip yine hızlı ateşte kremanın yoğunlaşmasını sağlayalım ve 10 dakika kadar soğumaya bırakalım.

Bir yufkayı tezgamıza serip iyice yağlayalım.Elek yardımı ile 1 yemek kaşığı unu yufkanın her tarafına eleyelim.Yufkamızın yarısını diğer yarısının üzerine kapatalım ve tekrar yağlayıp bu sefer yarım çorba kaşığı unu elek yardımı ile heryerine eleyelim.

Ispanaklı harcımızı yufkamızın uç kısmına uzunlamasına koyup yufkamızı rulo olarak saralım.Keskin bir bıçak yardımıyla yaklaşık 4 parmak büyüklüğünde börekler keselim.Her bir yufka için bu işlemi tamamlayıp üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreklerimizi 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim.


Afiyet Olsun....


NOT:Ben bir kaçının üzerine galete unu serptim....Bu sizin zevkinize kalmış....Birde şimdi baktım bir çok tarifte yağ miktarı 2 katı olarak verilmiş ve yumurta sarısı sürülmemiş.Siz o şekildede deniyebilirsiniz....
* Birde bu börek yapıldığı gün yendin bitsin bence,ertesi güne kalacak bir börek değil benden hatırlatması:)

Yorum Gönder

 
Top