0
Ada köftesi izlediğim bir tv programından...Programda ayvalık tanıtılırken merkezde küçük bir çorbacı iken büyüyüp şimdi harika yemekler yapan bir restoranta ait...Midilliden göç edenlerin ayvalığa kazandırdıkları bu köftenin özelliği ekmek içlerinin baya bir ıslak olarak içine karıştırılması.Böylece köfte hamuru normalden daha yumuşak oluyor ve tutsun diye una bulanıp kızatılıyor.Bu sayedede içi yumuşacık köfteler oluveriyorlar..Ben sevdim ,aklınızda bulunsun kuru köfte yapıcağınız zaman bir kerede böyle deneyin derim....

ADA KÖFTESİ


Yarım kilo kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
4 dilim kadar ıslak ekmek içi(suya batırıp hafif bir sallayın ve kabınıza alın)
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı yağ(kızartmak için)

Un hariç bütün malzemeleri 10 dakika kadar yoğurup köfte hamurumuzu elde edelim.Mümkünse bir kaç saat dolapta dinlendirelim.Vaktimiz yoksada köftelerimizi arkalı önlü unlayıp orta-kızgın yağda kızartalım.


Afiyet Olsun....


Not:Ada köftesinin tam anlamıyla bu olduğundan emin değilim.Bahsettiğim gibi ben izlediğim programda Giritli bayanın verdiği tarifi uyguladım.


Yorum Gönder

 
Top