1 kg. hamsi
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 ince demet maydanoz
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kasığı kuş üzümü
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Tencerede tereyağımızı eritelim. ince doğradığımız soğanı, fıstıkları koyup kavurmaya başlayalım. Pirincimizi, maydanozumuzu ve kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam edelim. Sıcak suyumuzuda ekleyip tuzumuzuda ilave edip pişirmeye başlayalım. pirinçler suyunu çektiğinde tam pişmeden ateşten indirip üzerine karabiber ve pulbiberimizi ekleyip pilavımızı karıştıralım. Küçük güveçlerimizin içini yağlayalım. Kılçıklarını çıkardığımız hamsileri güvecin tabanına, kenarlarına serip ortasına hazırladığımız pilavdan koyup hamsilerle kenarlarını kapatalım. üzerinide hamsilerle kapatıp üzerine tereyağ paracıkları koyup önceden ısıtılmış fırında hamsilerin rengi değişene kadar pişirelim servis tabağına ters çevirip afiyetle yiyelim. (hamsiler kurumaması için fazla kızartmayalım.)
HAMSİLİ PİLAVIN ŞİFASI
01. Kalp ve damar hastalıklarından koruyor.
02. Zeka gelişimine faydalıdır.
03. Migren ve deprosyana iyi gelir.
04. Kanı inceltir, kan basıncını ayarlar.
05. Kemik erimesi rahatsızlığına iyi gelir.
06. Kansızlığa iyi gelir.
Yorum Gönder