0

Malzemeler :

3 Yumurta
1 Su B. Bal
1 Su B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 Su B. Söke Un
Kayısı Çekirdeği
Kuru Üzüm
Kayısı
Fındık
Ceviz
İncir

Hazırlanışı
Kuru kayısıyı ve inciri küçük küçük doğrayın. Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Sütü ve sıvıyağı dökün. Karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Unu ve peşinden balı ekleyin.

Kuru yemişleri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Kıvamı sıvı olursa tepeleme iki kaşık daha un ilave edin.Son kez karıştırdıktan sonra yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. İlk sıcaklığı geçince servis tabağına ters çevirin.

Yorum Gönder

 
Top