Zeytinli Poğoça
Bu aralar yine yoğun iş tempomdan dolayı bloğuma ve blogger arkadaşlarıma zaman ayıramıyorum. Şöyle rahat rahat bloğuma gireceğim günleri iple çekiyorum.
Sabah kahvaltı yapamayanlara bire bir tarif. Ben yapıp kenara koyuyorum. Sabah işe ve okula gidenler ikişer üçer alıp gidiyorlar.
Malzemeler:
•2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
•125 gr margarin
•1/2 bardak sıvı yağ
•1 adet kabartma tozu
•1 bardak yoğurt
••Alabildiğine beyaz un (beş bardak kesin vardır.)
•Çörek otu, susam , haşhaş tohumu
•İçi için: 1 tabak dolusu zeytin içi
Yapılışı:
1.Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Sonra azar azar kulak memesi kıvamına gelene kadar un katarak hamuru yoğurun. 15 dakika kadar bekletin. Hamurun kıvamı elinize yapışmadığında anlaşılır. Ele yapışmayan hamur alabildiğince un almış hamurdur :)
2.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde açın. İçine içini koyup ister yarım dolunay , ister yuvarlak şekilde kapatın. Tepsiye dizin.
Zeytin içini hazırlamak için zeytinleri robota koyun ve çekin. Zeytinin çekirdekleri kolayca ayrılıveriyor. İçinden zeytin çekirdeklerini ayırdığınızda zeytin ezmeniz olmuş demektir. Zeytin çekirdekleri nedense robotta kırılmıyor.
3.Üstüne yumurta sarısı sürün ve ister çörek otu, ister susam , ister haşhaş tohumu koyun.
200 derecede üsteleri kızaran kadar pişirin.
Yorum Gönder