MALZEMELER:- 500 gr baklavalık hazır yufka,
- 300 gr kıyma,
- 4 adet soğan,
- Tuz, karabiber,
- İçi için, 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- Harcı için, 1 çay bardağı zeytin yağı, 1 su bardağı su,
- 1 yumurta sarısı,
- Üzeri için susam, çörek otu,
YAPILIŞI:- Kıyma, zeytinyağı ve soğanla birlikte kavurulur, tuz ve karabiber eklenir, bir kenarda bekletilir
- Baklava yufkaları 3 adeti üst üste gelecek şekilde yerleştirilir, her kata su ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışım sürülür. Üstteki yufkaya sürmeyin.
- Üst üste koyduğunuz üç kat yufkanın bir kenarına kıymalı içten yerleştirilir, yufkalar nazikçe ama sıkıca rulo halinde sarılır. 4 parçaya kesilir tepsiye dizilir. Yufkalar bitene kadar bu işlem tekrar edilir.
- Kalan harcın içine bir yumurta sarısı konularak karıştırılır, böreklerin üzerine sürülür. Susam ve çörek otu serpilir, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder