MALZEMELER:- 500 gr baklavalık hazır yufka,
- 300 gr kıyma,
- 4 adet soğan,
- Tuz, karabiber,
- İçi için, 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- Harcı için, 1 çay bardağı zeytin yağı, 1 su bardağı su,
- 1 yumurta sarısı,
- Üzeri için susam, çörek otu,
YAPILIŞI:- Kıyma, zeytinyağı ve soğanla birlikte kavurulur, tuz ve karabiber eklenir, bir kenarda bekletilir
- Baklava yufkaları 3 adeti üst üste gelecek şekilde yerleştirilir, her kata su ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışım sürülür. Üstteki yufkaya sürmeyin.
- Üst üste koyduğunuz üç kat yufkanın bir kenarına kıymalı içten yerleştirilir, yufkalar nazikçe ama sıkıca rulo halinde sarılır. 4 parçaya kesilir tepsiye dizilir. Yufkalar bitene kadar bu işlem tekrar edilir.
- Kalan harcın içine bir yumurta sarısı konularak karıştırılır, böreklerin üzerine sürülür. Susam ve çörek otu serpilir, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Donut Tarifi (donats)Amerikan filmlerinde polislerin ellerinden eksik etmedikleri donatlar hep ilgimi çekmiştir. Çok beğe[...]
Apr 27, 2012
Tuzlu Susamlı SimitMalzemeler:250 gr oda sıcaklığında margarin,1 su bardağı sıvı yağı,1 çay bardağı şeker,3 yemek kaşığ[...]
Apr 16, 2012
Tavuklu BörekMalzemeler:6 adet hazır yufka,2 adet tavuk göğüs eti,6 adet kemiksiz incik,2 yemek kaşığı sıvı yağ1 [...]
Feb 09, 2012
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.