0
MALZEMELER:
  • 500 gr baklavalık hazır yufka,
  • 300 gr kıyma,
  • 4 adet soğan,
  • Tuz, karabiber,
  • İçi için, 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • Harcı için, 1 çay bardağı zeytin yağı, 1 su bardağı su,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Üzeri için susam, çörek otu,
YAPILIŞI:
  1. Kıyma, zeytinyağı ve soğanla birlikte kavurulur, tuz ve karabiber eklenir, bir kenarda bekletilir
  2. Baklava yufkaları 3 adeti üst üste gelecek şekilde yerleştirilir, her kata su ve sıvı yağ ile hazırladığınız karışım sürülür. Üstteki yufkaya sürmeyin.
  3. Üst üste koyduğunuz üç kat yufkanın bir kenarına kıymalı içten yerleştirilir, yufkalar nazikçe ama sıkıca rulo halinde sarılır. 4 parçaya kesilir tepsiye dizilir. Yufkalar bitene kadar bu işlem tekrar edilir.
  4. Kalan harcın içine bir yumurta sarısı konularak karıştırılır, böreklerin üzerine sürülür. Susam ve çörek otu serpilir, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

    Yorum Gönder

     
    Top