0

Turşu yapmak için seçilen sebzenin sert, taze ve zedelenmemiş olması önemlidir.
MALZEMELER.
  • 1 kg küçük çengelköy salatalık veya kornişon salatalık,
  • 15-20 diş sarımsak,
  • 1 demet maydanoz,
  • Bir kaç dal kereviz yaprağı,
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu turşuluk (adi tuz) kalın tuz,
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi,
  • Hazır su,
YAPILIŞI:
  1. Salatalıklar, maydanoz ve kereviz yaprakları iyice yıkanır süzgüye alınır.
  2. Sarımsaklar soyulur. ( sarımsaklar önceden suda bekletilirse çok kolay soyulur)
  3. 1 su bardağı sirke ile 1 lt suya tamamlanmış olan sirkeli suya 3-4  kaşık dolusu  tuz konularak eritilir.
  4. Kavanozun altına maydanoz ve kereviz yaprakları serilir, bir kaç sarımsak konulur. Üzerine salatalıklar sıkı bir şekilde yerleştirilir. Arada sarımsak atılır. Kavanozun en üst kısmı maydanoz ve kereviz yaprakları ile kapatılır..
  5. Hazırladığımız tuzlu, sirkeli su yavaş yavaş kavanoza dökülür. Böylece 1 gece bekletilir. Su miktarında azalma görülürse su ilave edilir.
  6. Kapak sıkıca kapatılır. Turşumuzun olgunlaşması için 18-20 derece ortamda beklemeye alınır.
Turşunun yenir hale geldiği salatalıkların renginin sarıya dönmesinden anlaşılır. Turşu olgunlaştıktan sonra daha serin bir yerde saklanırsa daha uzun ömürlü olacaktır.

Yorum Gönder

 
Top