0
Sütlü kabak çorbası benim son 2 yıldır sıklıkla yaptığım bir tarif...Önceleri evde domates,mercimek,ezogelin,yayla ve tavuk çorbasından başka çorba pişmezken her şeyi bayılarak yemeyen eşimin çorbalara kattığım süt ve krema ile onları ne kadar çok sevdiğini fark ettim.Aslında bu seferki kabak çorbamı sevgili Çeşnici Handan'ınımın verdiği şekilde yapıp yayınlıcaktım ama arşivde bekleyen bu tarifide vermeden olmaz.Belki aramızda vejeteryanlar vardır değilmi buda bulunsun:)

KABAK ÇORBASI
2 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1/3 demet dereotu
tuz,karabiber
Varsa yada arzuya göre tavuk suyundan 3 tane buz küpü veya bulyon vs.vs...


Tenceremize yağ ve unumuzu alıp unumuzu pembeleşene kadar kavuruyoruz.Su ve sütümüzü ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştıyoruz.Diğer yandan kabuklarını kazıdığımız kabaklarımızı minicik küpler halinde doğrayıp sulu sütümüzün içine atıyoruz.Yaklaşık 10 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişirip tuz ve karabiberini ayarlıyoruz.(kullanıcaksak buz küpü veya bulyonumuzu atıyoruz)(çorba size koyu gelirse süt ile sulandrabilirsiniz)Altını kapatmaya yakın incecik kıydığımız dereotlarınıda çorbaya karıştırıp en az 10 dakika dinlendirdiğimiz çorbamızı servis ediyoruz.

Afiyet Olsun..

* Bence siz benim kadar ön yargılı olmayın ve bu vb.sebze çorbalarını geç kalmadan deneyin ...
* Taneli sevmezseniz blenderden geçirebilirsiniz ama tavsiye etmiyorum.
*Ama çocuklarınız taneli yemiyorsa bence yarı yarıya bölün siz taneli için onlara blenderden geçirip içirin :))

Yorum Gönder

 
Top