0
MALZEMELER:
  • 2 demet kara lahana,
  • 1 su bardağı barbunya,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
HARCI İÇİN:
  1. Yarım su bardağı mısır unu,
  2. 1 su bardağı süt veya 3 yemek kaşığı kaymak,
  3. 1 su bardağı ceviz,
  4. 3 diş sarımsak,
  5. Yarım demet kindzi (kişniş) veya 1 tatlı kaşığı kuru kişniş,
  6. 3 adet acı biber, kuru kırmızı acı biber de olabilir,
  7. 2-3 dal saspirami (fesleğen) veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen,
  8. Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Kara lahana yıkanır, doğranır, yarım yemek kaşığı tereyağı ile haşlanır. Tereyağı ikinci suya konulur.( rengi değişen ve yumuşayan kara lahananın ilk suyu dökülür. yeni su konularak iyice haşlanır)
  2. Ayrı bir tencerede akşamdan ıslatılmış fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan lahanaya, eklenir, mısır unu, yağ, tuz, süt veya kaymak konulur, bir iki taşım kaynatılır ocaktan alınır.
  3. Laperayla (tahtadan yapılan lahana ezme aleti, ) bu karışım dövülür yani ezilir.
  4. Kara lahananın harcı havanda hazırlanır:  sarımsak, tuz,ceviz, kindzi, fesleğen ve biber havanda iyice dövülür. yemeğe katılır ocağa tekrar alınır. Biraz kaynatılır ve ocaktan alınır.
  5. Mısır ekmeği ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top