0
Malzemeler :
1 Demet Kaldirik
2 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Su B. Bulgur
300 Gr. Kıyma
1 Tutam Dereotu
1 Çorba K. Biber Salçası
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Su

Hazırlanışı
Kaldirik yapraklarını yıkayın ve saplarını koparın. Önce kaynamış suya ardından soğuk suya alın ve suyunu süzün. Soğanları, sarımsakları ve dereotunu doğrayın. Karıştırma kasesine kıymayı, bulguru, salçayı alın ve tuzunu ve biberini atın.

Dereotunu, soğanı ve sarımsağı da ilave edin ve yoğurun. İyice karıştırdıktan sonra yaprakları elinize alın. İç harçtan koyun ve sarın. Tencereye sarmaları dizin. Yeteri kadar su ilave edin. Üzerini yağlı kağıtla ya da tabakla kapatın. Kapağını kapatın ve pişirin. Yoğurtla servis edebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top