Sodalı Kabak Böreği Tarifi
Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Malzemeler- 100 Gr Beyaz Peynir
- Yarım Demet Dere Otu
- 1 Adet Kabak
- 1 Şişe Maden Suyu
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 3 Adet Yufka
- 1 Adet Yumurta
HazırlanışıKabağı rendeleyip, peyniri çatalla ezin. Dereotunu ince kıyın. Sonrasında kabağı, peyniri ve dereotunu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta, sodayı, yumurtayı ve sıvıyağı iyice çırpın. Yufkalardan ikisini fırın tepsisine buruşturarak, tepsinin tamamını kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine kabaklı harcı, her tarafa dağılacak şekilde koyun. Üzerine kalan yufkayı, yine buruşturarak yerleştirin. Son olarak sodalı karışımı üzerine gezdirin. 200 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Malzemeler- 100 Gr Beyaz Peynir
- Yarım Demet Dere Otu
- 1 Adet Kabak
- 1 Şişe Maden Suyu
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
- 3 Adet Yufka
- 1 Adet Yumurta
HazırlanışıKabağı rendeleyip, peyniri çatalla ezin. Dereotunu ince kıyın. Sonrasında kabağı, peyniri ve dereotunu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta, sodayı, yumurtayı ve sıvıyağı iyice çırpın. Yufkalardan ikisini fırın tepsisine buruşturarak, tepsinin tamamını kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine kabaklı harcı, her tarafa dağılacak şekilde koyun. Üzerine kalan yufkayı, yine buruşturarak yerleştirin. Son olarak sodalı karışımı üzerine gezdirin. 200 derece fırında, üzeri pembeleşene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorum Gönder