Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 5 dk
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 1 Tutam Dere Otu
- 4 Adet Enginar
- 300 Gr Hazır Garnitür
- 2 Adet Kesme Şeker
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 100 ml Su
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında TuzHazırlanışıSoğanı, 2 kaşık zeytinyağı ilavesi ile şeffaflaşıncaya kadar pişirelim. Garnitür sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavuralım. Su, şeker ve tuz ekleyip 3-4 dk pişirelim. Enginarları yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştirelim. İçlerine sebzeli karışımdan doldurup tencereye iki parmak su ilave edelim. 2 kaşık zeytinyağı ve limon suyunu enginarların üzerinde gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dk pişirelim. Enginarlar hafif soğuduktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 5 dk
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 1 Tutam Dere Otu
- 4 Adet Enginar
- 300 Gr Hazır Garnitür
- 2 Adet Kesme Şeker
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limonun Suyu
- 100 ml Su
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında TuzHazırlanışıSoğanı, 2 kaşık zeytinyağı ilavesi ile şeffaflaşıncaya kadar pişirelim. Garnitür sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavuralım. Su, şeker ve tuz ekleyip 3-4 dk pişirelim. Enginarları yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştirelim. İçlerine sebzeli karışımdan doldurup tencereye iki parmak su ilave edelim. 2 kaşık zeytinyağı ve limon suyunu enginarların üzerinde gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dk pişirelim. Enginarlar hafif soğuduktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapalım.
Yorum Gönder