0

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Genel BilgilerKategori : Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 5 dk
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 1 Tutam Dere Otu 
- 4 Adet Enginar 
- 300 Gr Hazır Garnitür 
- 2 Adet Kesme Şeker 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 100 ml Su 
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 
- Kararında TuzHazırlanışıSoğanı, 2 kaşık zeytinyağı ilavesi ile şeffaflaşıncaya kadar pişirelim. Garnitür sebzeleri ilave edip birkaç dakika kavuralım. Su, şeker ve tuz ekleyip 3-4 dk pişirelim. Enginarları yıkadıktan sonra bir tencereye yerleştirelim. İçlerine sebzeli karışımdan doldurup tencereye iki parmak su ilave edelim. 2 kaşık zeytinyağı ve limon suyunu enginarların üzerinde gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dk pişirelim. Enginarlar hafif soğuduktan sonra üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapalım.

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top