0



Sevgili kuzenim Emine şahane bir kız bebek getirdi dünyaya: Zeynep Eylül! Biz de geçen Cumartesi akşamı gittik ziyaretlerine...

Taze anne için bol çikolatalı bir pasta yapmak istedim, tam da sevdiği gibi. Epeyce tarif karıştırdıktan sonra Selçuk Kuzu'nun bu tarifini buldum. Tarifin asıl adı "Cazibe Kek" ama aslında bu gerçek bir pasta! Pastayı Cumartesi tam gün çalıştığım için Cuma akşamından yaparak mecburen buzdolabında 1 gün beklettim. Ama iyi ki öyle yapmışım; çünkü bitter çikolata, kakao ve tereyağı içeren kek, yoğun çikolata sosunu iyice çekince ertesi gün tam tahmin ettiğim gibi ideal bir kıvama gelmişti.

Gittiğimiz akşam Emine, Semih ve bebişlerinin başka ziyaretçileri de vardı. Toplam 11 kişiydik ama neyse ki pasta herkese yetti. Hatta serviste 12 dilime böldüğüm için Emine'ye fazladan bir dilim bile kaldı:) Gerçi ikinci dilimi arayanlar olmadı değil! Sanırım yaptığım hiçbir pasta bu kadar kısa sürede bitip bu kadar çok övgü almamıştı. Çikolata herkesi mutlu ediyor galiba!

Servis sırasındaki karışıklıkta dilim fotoğrafı çekmem mümkün olmadı. Ama oldukça koyu renkli, bol kakao ve çikolatalı bir dilim pasta düşünebilirsiniz değil mi:)

Malzemeler:

Kek için:
- 75 g bitter çikolata
- 150 ml yoğurt
- 100 g toz şeker
- 100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 225 g un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu

Sosu için:
- 6 yemek kaşığı süt
- 50 g bitter çikolata
- 65 g tereyağı
- 300 g pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

1. Keki hazırlamak için öncelikle çikolatayı küçük parçalara bölün. Yoğurt ve 75 g şeker ile birlikte küçük bir kaba alın. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar -arada karıştırarak- ısıtın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Şekerin kalanı ile tereyağını mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Hazırladığınız erimiş çikolata karışımını ekleyin, çırpın. Ardından yumurtaları tek tek ve her defasında iyice çırparak ekleyin.

3. Kakao ve kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu azar azar ekleyerek karışım bütünleşene dek karıştırın.

4. Dibine yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış 24-26 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbına hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip kalıptan çıkarın. Soğumasını bekleyin.

5. Bu arada sosu hazırlamak için; süt, kıyılmış çikolata ve tereyağını bir kaba alıp ısıtın. Sadece malzemeler eriyene kadar ateşte tutun, daha sonra ateşten alıp beklemeden elenmiş pudra şekeri ve kakaoyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Arada tekrar karıştırarak soğumaya bırakın.

6. Keki ip yardımıyla kestikten sonra arasına çikolata sosunuzdan sürün. Üst parçayı da kapatıp kekin tamamını sosla kaplayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Sosun katılaşabilmesi için pastanızı servisten önce en az 2 saat buzdolabında bekletin. Daha fazla bekletirseniz daha da güzel sonuç alırsınız...


Yorum Gönder

 
Top