0



Sevgili Burcu benden hayatıma dair 20 rastgele detayı paylaşmamı istemiş… Zor bir sobe oldu doğrusu! Düşündüm düşündüm ve sizlerle şunları paylaşmaya karar verdim:

1. Dağları çok seviyorum… Yolculuklarda pencerelerden gördükçe oralarda olmak için can atıyordum. Nihayet 2 yıl önce bu düşümü gerçekleştirdim ve 3932 m ile Türkiye’nin üçüncü zirvesi olan Kaçkarlar’a tırmanmayı başardım. Yukarıdaki fotoğraf zirveden, Sibel kuş olmuş bakarken…

2. Buz patenini çok seviyorum! (yok yok, bunu sadece izliyorum:) Şampiyonaları asla kaçırmam, hatta o günlerde evde tam bir zalime dönüşürüm! Tv kumandası bendedir ve TRT3’e ayarlanmıştır. Elimde kahvem, battaniyeye sarılıp sevdiğim sporcuları izlerken hop oturup hop kalkarım. Sayemde buz patenine dair ne kadar teknik terim varsa ev halkı ezberlemiştir:))

3. Kaçırılmayacak filmler ve üst maddedeki merakım dışında Tv izlemem. İletişim Fakültesinde gözlerime taktıkları lensler yüzünden çok rahatsız olduğum için yıllar önce bu alışkanlığı bıraktım..

4. Çayla aram pek yok. Olsa da olur, olmasa aramam. Ama kahve içemediğim gün çok huysuz olabilirim!

5. Saçlarım konusunda çok tutucuyum. Bu yüzden yıllardır aynı model ve renkteler:)

6. Şapkalara çok özel bir ilgim var. Ufak çaplı da bir koleksiyonum. Buna bere, atkılar ve komik eldivenler de dahil. Kışı biraz da bu yüzden seviyorum:)

7. Mum ve tütsülere meraklıyım. Özellikle de yaz akşamlarında odada bol bol yakarım. Sandal ağacı kokusu beni çok rahatlatır.

8. Dergiseverim! Gıcır dergileri önce karıştırmayı, sonra da yavaş yavaş okumayı severim. Yanında kahvem ve bir dilim kekim de olursa dokunmasın kimse keyfime.. Atlas, Altyazı, Sinema, Picus evimize bol bol giren dergiler…

9. Çok üşüyen biri olsam da soğuğa dayanıklı bir bünyem var. Bunu biraz da beslenme seçimlerime bağlıyorum, son 4 yıldır ufak nezleler dışında (en uzunu 3 gün sürer) hiç grip olmadım.

10. Blues ve caz dinlemeyi çok severim.

11. Burcu gibi ben de aynı anda birkaç kitap okurum. Biri serviste, toplam 1,5 saat süren ofis-ev arası yolculuklarda okunmak üzere çantamda, biri evde başucumda durur. Biri de (ki çoğu kez referans kitaptır) kütüphanede durur, arasıra karıştırılmak suretiyle yavaş yavaş okunur.

12. Ayraç koleksiyonum var. Yeni bir ayraç bulduğumda ya da merakımı bilen biri getirdiğinde çocuk gibi mutlu olurum. Her kitabımı farklı bir ayracımla okurum. Kitap sayfalarını asla kıvırmam. Yaptığım tek kötülük satırları çizmektir ama bunu da yapmazsam okumam yarım kalmış gibi geliyor.

13. Kırmızı şarabın yeri ayrı da olsa, beyaz şarap ve meyve şaraplarını da severim. Konyak ve likörü, kahve ve tatlılarla beraber (ya da onların içinde) seviyorum. Diğer alkollü içecekleri bünyem kaldırmıyor.

14. Hiç dişlerim kamaşmadan sonsuz sayıda erik yiyebilirim:))

15. Hiç yufka açmadım. Mutfaktaki fobilerimden biridir.

16. Kola, her nevi gazoz, meyveli ve asitli içecek, hazır meyve suyu, hazır çorba (monosodyum glukomat çorbası!), ketçap-mayonez tüketmiyorum. Sevdiğim insanlar tüketirse de çenemi tutamayıp söyleniyorum..

17. Opera ve baleyi çok severim, yıllardır izleyemediğim için çok özlüyorum…

18. Sinemada jeneriği sonuna dek izlerim, yarıda kesilirse çok sinirlenirim. Bu sayede yakaladığım pek çok sürpriz olmuştur! Zaten filmin en güzel şarkısı da jenerikte çalar.

19. Eski Hollywood müzikallerine bayılıyorum!

20. Yemek sofrasına ve yemeğe ayrılan zaman dilimine çok önem veririm, keyifli olması için elimden geleni yaparım.


Hımm, şimdi ben kimleri sobelesem ki? Hadi bakalım Başak, Dilek ve Elçin, paylaşmak isterseniz eğer, sizin hayatlarınızdan da 20 rastgele detayı bekliyoruz!

Not: Burcu’dan önce Fethiye başka bir konu için beni sobelemişti ama o konu fotoğraf çekimleri gerektirdiğinden ve bol ışığa ihtiyacım olduğundan haftasonuna erteledim. Darılma iyi mi Fethiyecim?

Yorum Gönder

 
Top