0



Bu çörekler uzun zaman önce yapılmıştı ve yayınlanmayı bekliyordu. Daha fazla bekletmeyeyim dedim, sahurda da, kahvaltıda da güzel giderler diye.. Tabi ki ikindi çaylarının yanında da!

Tarif Boyut Yayınları - Pratik Mutfak Rehberi serisinden. Çöreklerin yapımı gerçekten de oldukça pratik. Soğuduğunda da tekrar ısıtırsanız yeni yapılmış gibi oluyor. Ben Pazar kahvaltısı için yapmıştım, çok sevilerek yendi. Pazar kahvaltılarında illa ki aranıyor her zamankinden farklı birşeyler, herhalde her evde bu böyledir...

Orjinal tarifte yaptığım değişiklikler, beyaz un yerine kepekli + beyaz un karışımı kullanmak, kaşar yerine de tulum peyniri kullanmak oldu. Kepekli un kullanınca daha bir gönül rahatlığıyla yiyorum bu tür çörekleri:)

Malzemeler:

- 2,5 su bardağı kepekli + beyaz un karışımı
- 1/2 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı su
- 100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir fiske tuz

İç malzeme:
- 200 g az yağlı beyaz peynir
- 100 g tulum (veya kaşar) peyniri
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Yapılışı:

1. Unu bir kaba eleyip içine süt, su, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Yoğurarak elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini bir havluyla örtüp 15 dk dinlendirin.

2. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın: Peynirleri rendeleyin. Maydonoz, dereotu, biberiye, kekik ve tereyağını ilave edin, hepsini harmanlayın.

3. Dinlenmiş hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açarak dikdörtgen bir hamur elde edin. Peynirli harcı hamurun üzerine serin, eşit olarak yayılmasını sağlayın. Hamuru bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın, strece sararak buzlukta 30 dk dinlendirin.

4. Ruloyu bir parmak kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana dek pişirin. Sıcakken servis yapın.


Not: Tarifte çöreklerin üzerine tereyağı sürülerek servis yapılması öneriliyordu, ama ben o kadar abartmayayım dedim:)

Yorum Gönder

 
Top