0
Yoğurt tatlısı annemin eskiden en sık yaptığı tatlılardan biriyken, sağlıklı besleneceğiz, şekerden uzak durmalıyız diye diye unuttuğumuz tatlardan birine iade-i itibardır..

Yoğurt Tatlısı tarifi

Gelenekseldir, çok lezzetlidir! Unutulmamalıdır. Ama küçük bir porsiyonla yetinilmeli, abartılmamalıdır da.. Hatta mümkünse benim yaptığım gibi tamamı paket edilip şerbetli tatlı sayıklayan birine gönderilmelidir!

Yılmaz'ın "acil gıda yardımı" listesinde "şerbetli bir tatlı" da vardı. Aklıma ilk gelen yoğurt tatlısı oldu, hem denemek istediğimden, hem de Yılmaz'ın sevdiğini bildiğimden. Bu benim yaptığım ilk yoğurt tatlısı aynı zamanda. Bu kadar kolay olduğunu tahmin etmiyordum. Tek endişem şerbetiydi, kuru olur mu olmaz mı derken bir de baktım tam kıvamında olmuş. Annem Yılmaz'ın paketini sardıktan sonra tepsinin dibini sıyırırken "bundan sonra yoğurt tatlısı'nı sen yapıyorsun" dedi. Bu herhalde ondan alabileceğim en önemli iltifatlardan biri! Yaptığım herşeyi yemeyen babamsa, pakete sığdıramadığımız için ona kalan 2 dilimi afiyetle yedikten sonra gerisini sorduğu için (bu da onun en büyük iltifatıdır!) dün akşam bu tatlıyı tekrar yaptım...

(tarif Kenton kabartma tozu paketinin arkasından)

Malzemeler
  • 3 kahve fincanı yoğurt (suyu süzülmüş)

  • 4,5 kahve fincanı pudra şekeri

  • 3 adet yumurta

  • 1/2 kahve fincanı eritilip ılıtılmış tereyağı

  • 6 kahve fincanı un

  • 1 paket kabartma tozu

* Kahve fincanı = Türk kahvesi fincanı

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker

  • 3 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şekeri ve suyu kaynatıp, kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyin, 1-2 dk daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Şerbet iyice soğuduktan sonra hamuru hazırlamaya geçin.

  2. Hamuru hazırlamak için, derin bir kabın içine yoğurdu alın. Pudra şekerini ekleyin, mikserle çırpın. Yumurtaları ve tereyağını ekleyin, çırpmaya devam edin.

  3. Kabartma tozu karıştırılmış unu yavaş yavaş ekleyerek mikserin düşük devrinde malzemeler birbirine karışana dek çırpın.

  4. Hamuru yağlanmış yayvan bir fırın tepsisine dökün, önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin.

  5. Fırından aldığınız tatlı hamurunu hemen baklava şeklinde dilimleyin (böylece şerbeti daha iyi çeker), soğumuş şerbeti sıcak hamurun üzerine bekletmeden dökün. Üzerini bir tepsiyle kapatarak soğuayana kadar bekletin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yorum Gönder

 
Top