0




Dün iş çıkışına yakın evde yemek olmadığını hatırlayıp şipşak ne yapabilirim diye düşünürken aklıma arnavut ciğeri geldi.Hep çok kolay olan hemde eşimle benim bayıla bayıla yediğimiz lezzettir kendisi.Dana ciğer dışındada başka sakatat yemediğimizden aklıma geldikçe yapmaya çalışırım.


Bu arada zaten zamanla tariflerden fark edeceksiniz ki sabah çalışan biri olarak(çocukta olmama sebebiyle)genelde hemen hazır olabilecek uğraştırmayan ancak lezzetli tariflere yer vermeye çalışıcam burada.



Malzemeler:



Yarım kilo kuzu ciğer

2 yemek kaşığı un,tuz,kırmızıiber

Kızartmak için sıvıyağ



Garnitür:



Lavaş,yeşillik ve mutlaka sumaklı maydonuzlu kurusoğan...

+ 2 patates




Ciğerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz.Gazete kağıdının üzerine çıkarıp kalan suyuda gazetenin emmesini sağlıyoruz.Daha sonra içine un,tuz ve isteğe bağlı olarak kırmızı biberimizi serpip kızgın yağda kızarmaya bırakıyoruz.Ciğerin püf noktası ateş yüksek harlı olacak ve ciğerleri çok kurutmadan 3-4 dakikada altına kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkartıyoruz.Garnitür yanında tabağa koyup küp kızarttığımız patateslerle servise sunuyoruz yanında boll köpüklü buz gibi ayran ve lavaş ekmeği tavsiye ederim.



Afiyet Olsun...





Yorum Gönder

 
Top