0


Kapama yapmak bana süper kolay geliyor. Tabii ki bir o kadar lezzetli.

Karşınızda değişik bir kapama denemesi görülmektedir. Bulgurla yapılmış bir kapamadır. Deneme son derece başarı ile gerçekleşmiştir. :) Denemenizi tavsiye ederim .

Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur (ben esmer bulgur kullandım)
  • 1 büyük soğan
  • 2 kaşık dolusu salça
  • 5-6 parça tavuk eti
  • 4 su bardağı tavuk eti suyu
  • tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Tavukları düdüklü tencerede pişiriyorsunuz. Daha sonra bir borcam tepsiye, yıkadığınız bulgurları seriyorsunuz.Üstüne haşlanmış tavukları koyup, 3 su bardağı tavuk suyunu döküyorsunuz.
  2.  Bulgurun sade olarak çok lezzetli olamayacağı düşünülerek üzerine de yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında öldürüp, sonra içine salça koyup, onu da bir kaç kere çevirdikten sonra 1 su bardağı tavuk suyunu içine koyup biriki taşım kaynatın.  Daha sonra bu salçalı sosu tavukların üstüne dökün.
  3. 200 derece fırında bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Başında beklerseniz iyi olur. Zaten çok da uzun sürmüyor.

Yorum Gönder

 
Top