0


Epeydir Sinangilden gelen unlarımı kullanmamıştım. Çavdar ekmeği ununu bugün deneyeyim artık dedim ve içine zeytin ve ceviz ekledim. Tadı değişik ve güzel oldu. Oğluşuma dilimleyip verdim bisküvi gibi ısıra ısıra yedi.Sizde denemek isterseniz tavsiye ederim sinangilin ekmek unlarını. Hafta sonu kahvaltısı için bu ekmeklerle bir planım var bakalım deneyeceğim tarif nasıl olacak.

Malzemeler:
1 paket sinangil Çavdar ekmeği unu (İçerisinde paket maya çıkıyor)
2 bardak ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
15-17 tane zeytin
6-7 adet ceviz



Yapılışı:
Unumuzu güzelce süt ve sıvıyağ ile yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra içerisine zeytin ve kırılmış cevizlerimizi ilave edip pürüssüz bir hal alana dek yoğuruyoruz. Mayalanması için yarım saat kadar bekliyoruz. Mayalandıktan sonra hamuru ister küçük parçalar halinde isterseniz bir bütün olarak tepsiye döküyoruz. 220 derecelik fırında 30 -35 dk.pişiryoruz.Afiyet olsun….

Ben baton kek kalıbı kullandım…..

Yorum Gönder

 
Top