0


Krebin en lezzetli hallerinden biri bana göre...İçindeki malzemeler farklı kullanılabilir ama deniyecekseniz bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.İlk defa pastacı kız Özlemde yediğim ve 3 aşamalı olan bu yemek size biraz uğraştırıcı gibi gelsede denemeye değer:)

Malzemeler(2 kişilik 4 krep)
Krep İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yumurta
tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Malzemesi
750 gram kadar ıspanak
1 kuru soğan
10 adet mantar
100 ml krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet tavuk bulyon (arzuya bağlı)
tuz ,karabiber
Üzerine
Beşamel Sos
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 dolu yemek kaşığı un
tuz
Rendelenmiş Kaşar

Krep için belirtilen malzemeleri çırpıcı yardımıyla iyice çırpalım.Isınmış orta boy tavaya Ortadan içe olacak şekilde döküp hızlıca elimizle tavayı sallayarak hamurun ince bir tabaka halinde yayılmasını sağlayalım.Maşayla kontrol ettiğimizde alt kısmı pişmiş ise arka yüzünü çevirelim ,arka yüzüde pişince krebimizi bir tabağa koyup aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlayalım.

2 yemek kaşığı zeytinyağında küp küp doğranmış soğanımızı ve küp doğradığımız mantarlarımızı biraz kavuralım.Daha sonra içine bulyonumuzu ve ince kıyılmış ıspanak yapraklarımızıda ilave edip ıspanaklar bıraktıkları suyu çekene kadar yüksek ateşte kavuralım.En son 100 ml kremamızı,karabiber ve tuzumuzu ayarlayıp susuz kalana kadar pişirdiğimiz harcımızı biraz soğuması için kenara alalım.

Beşamel sos için yağ ve unumuzu kavurup sütümüzü yavaş yavaş çırparak ilave ediyoruz.En son tuzunu ayarlayıp altını kapatıyoruz.

Kreplerimizin kenarına uzunlamasına içharcımızı yayıp aşağıdaki gibi rulo yapıp fırın kabımıza alıyoruz.Üzerine beşamel sosu ve kaşar peynirimizi ilave edip üzerindeki kaşarlar eriyence fırından alıyoruz.

Afiyet Olsun...


Yorum Gönder

 
Top