0
Tarif Nisan 2010 Sofra dergisinden alınmadır. Üstünde ufak tefek değişiklikler yapılmıştır.

Malzemeler:
  • 3 dilim somon
  • Sosu için : 1 bağ taze soğan, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1/2 paket krema, tuz, karabiber ve pişen balığın suyu
Yapılışı:

  1. Unladığımız fırın poşetine somon balıklarımız koyup, 200 derecelik fırına sürüyoruz.

  2. Sosu için kıydığımız taze soğanı tavaya alıyoruz ve zeytinyağında birazık öldürüyoruz.İçine kremayı koyuyoruz bir kaç dakikada onu pişiriyoruz. Pişen balığın torbada kalan suyunu da sosun içine döküyoruz. Tuzunu karabiberini serpip altını kapatıyoruz. Somonların üstüne sosumuzu döküp servis yapıyoruz.
Poşet balığın yanında olmazsa olmaz elma patatesler :)

    Yorum Gönder

     
    Top