0

Haftanın sonuna geldik yine,ben hiç bir şey anlamadım bu haftadan.Biraz koşuşturmalı geçtiği için sanırım..Bugün yine 2 tarifim var limonatayı evlendiğimden beri yapıyorum.Bir çok blogta gördüğüm rende kabukla yapılan limonatayı hala yapamadım ya zor geldiğinden yada kendi tarifimden çok memnun olduğumdan olsa gerek:)


Susamlı Kurabiye(40 adet kurabiye)
1 paket teramyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta(akı dışına,sarısı içine)
1 tatlı kaşığı mahlep(koymayabilirsiniz)
yarım su bardağı susam
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı kadar un

Yumuşamış olan teremyağ,pudra şekeri ve yumurta sarısını birbirlerine yedirerek iyice özdeşleştiriyoruz. susam harici diğer malzemeleride katıp serte yakın bir hamur elde edelim.(unun miktarı azalıp artabilir kontrollü eklemenizi tavsiye ederim)

Ceviz büyüklüğünde top yaptığımız kurabiyelerimizi önce yumurta akına sonra susama batıralım.170 derecede orta ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
Not:İsterseniz 2 yemek kaşığı susamı içinede karıştırabilirsiniz.Ben tercih etmedim....

Limonata
10 adet limon
3 litre su
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı zencefil
3 yemek kaşığı kadar bal
1/4 demet nane



10 adet limonumuzu iyice yıkıyoruz.Suyunu sıkıp yarısının kabuklarını atıp yarısını ayırıyoruz.3 litre ılık suyumuza(soğuk değil!ılık)şeker,bal,limon suyu ve zencefilimizi katıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.Zaten su soğuk olmadığı için şeker kolayca eriyecektir.İçine limon kabuklarımızı ve nanemizide atıp (naneyi yıkayıp ikiye bölerek atabiliriz çok küçülmenize gerek yok)dolapta 1 gece bekletelim.
Ertesi gün süzüp sürehilerimize dolduralım.


*Şekerin miktarını yeterli olup olmadığını ilk yaptığınızda tadına bakarak kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun :)




Yorum Gönder

 
Top