0
Geçtiğimiz günlerde siteye şöyle bir baktığımda neredeyse hiç çorba yayınlamadığımı fark ettim...Aslında kışın sık sık yapmama rağmen yaz sıcağında çorba içilmemesinden dolayı yapmıyordum uzunca bir süredir.Paket olarak değilde kendi ellerimle seçtiğim mantarlarla yaptım bu çorbayı.Taptaze,diri ve bembeyazdılar.Ben çorbalara bol karabiber attığım için fark etmeden rengini kara gibi çıkartmışım ama kavurma aşamasında eklediğim limon suyu ile çorbam gayette beyaza yakın olmuştu aslında:)))

Malzemeler(4 kişilik)
1 adet minik soğan
10-12 adet orta boy mantar
3 yemek kaşığı un
1 litre su
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
tuz,bir kaç damla limon
3 yemek kaşığı krema(isteğe bağlı)

Tenceremizde tereyağı ile beraber minicik küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım.Mantarlarımızı yıkayıp büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölüp ince dilimler halinde doğrayalım.Pembeleşen soğanımıza mantarları bir kaç damla limon suyu ilavesi ile ilave edip kavurmaya devam edelim.Mantarlar suyunu salıp çektiğinde unuda ekleyip biraz daha kavuralım.Suyumuzu ilave ederken diğer yandan çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak unun topaklanmamasını sağlıyalım.Çorbamız kaynayıp biraz koyulaşınca içine 1,5 su bardağı sütümüzü ilave edelim.(Krema koyacaksak onuda bu aşamada ilave edelim)En son altını kapatıp tuzunu ayarlayım.

Afiyet Olsun

Not:Dilerseniz çorbanıza bulyon katabilirsiniz.Evde tavuk suyu vs de varsa her çorba gibi lezzetine lezzet katar:)

Yorum Gönder

 
Top