0




Bu şirin kabakçıklarla aslında değişik bir tarif uygulayacaktım ama sitede bu şekildede olmadığını hatırlayınca farklı tarif denemesi sonraya kaldı ...

Ben dolmaları genelde çok pirinçli yapmam,ailemden gelen bir özellik olsa gerek...Bu şekilde size biraz farklı gelebilir o yüzden:)

Malzemeler (4 adet için)


4 adet girit kabağı (orta boy)

****
250 gram kıyma
1 adet soğan(incecik doğranmış)
2 yemek kaşığı pirinç
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
nane,kırmızıbiber,karabiber,tuz(miktarlar isteğe göre)
dereotu,1 diş sarmısak(ezilmiş)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

****
1 kase yoğurt+1 diş ezilmiş sarmısak
1 er çay kaşığı kırmızı biber,nane,domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzememizi hazırlamak için dolma hariç diğer bütün malzememizi iyice yoğuruyoruz.Kabaklarımızın şapka kısımlarını kesip kenara ayırıyoruz.Ve içlerini ister bir tatlı kaşığı ile varsa kabak oyacağı ile mücver yapmak üzere oyup ayırıyoruz:)

Hazırladığımız iç malzememimiz kabaklarımızı dolduruyoruz.kapaklarını kapatıp2 su bardağı sıcak su,tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ise kabaklar ve iç malzeme pişene kadar pişiriyoruz.

Yoğurdumuzu ve sarmısağımızı iyice çırpıyoruz.Bir tavada da zeytinyağı,kırmızı biber,nane ve salçamız ile salçalı sos yapıyoruz.
Pişen kabaklarımızı Servis tabağına alıp yoğurt ve isteğe bağlı olarak salçalı sos ile servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top