0

Bu tek atımlık çıtırları:) geçen hafta sonu bir dostumuzu ziyarete giderken yapmıştım.Kurabiye kalıplarım içerisinde en çok sevdiğim olan bu minik kalıbım beni uğraştırsada vazgeçemiyorum ondan:)Gerçekten lezzetli ve hayal gücümüzü kullanarak farklı şekillere çevirebileceğimiz kurabiyelerden oldu...

Malzemeler
1 paket teremyağ
1 su brdağı pudra şekeri
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı sinangil fındıklı un
2,5 su bardağı beyaz un

Yoğurma kabımıza malzemelerimizi alıp serte yakın bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.Elde ettiğimiz kurabiye hamurumuzu ikiye yada üçe bölüp ince olacak şekilde açıp hamurumuzu 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.(0,3 mm gibi çünkü 2 katlı olacak)Kurabiyelerimizi 160 dereceli fırında pişirip üzerleri çok kızarmadan fırından çıkartıyoruz.

Bundan sonrası birazda size kalmış,ister arasına benim gibi ahududu reçeli sürüp ikinci katı kapatın ve az bal sürdüğünüz kurabiyelerin üzerini pasta süsü ile süsleyin,ister arasına nutella sürün ,üzerini file badem ,fındık ile süsleyin:)

Afiyetler Olsun...

Yorum Gönder

 
Top