0
Sıcak çok sıcak daha da sıcak olacak :)Bu sene tatilimi bayramla birleştirip uzattığıma seviniyimmi üzüliyimmi bilemiyorum.Herkes tatilde ben işte,herkes bronz ben peyniiirrr:))Allah sağlık versin ama bir kaç günlük kısa bir mola lazım ramazan gelmeden...

Resimler dünkü pazar kahvaltımızdan..ikiside doğaçlama....Sebzeli omlet ve çakma Bruschetta :))

Sebzeli Omlet(2 kişilik)
3 adet ince kıyılmış yeşil soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet minik küpler halinde doğranmış patates
250 gr kadar ince kıyılmış ıspanak
2 kibrik kutusu büyüklüğünde peynir
2 yumurta
tuz,karabiber

Tavamıza yağımızı ve patateslerimizi atıp patatesler orta derecede pişene kadar pişiriyoruz.Daha sonra içine taze soğanlarımızı katıp biraz daha kavuruyoruz.En son ıspanağı katıp ıspanaklar suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.Ezilmiş peynirimizi de ekleyip peynir suyunu çekince tuz ve karabiberle tatlandıyoruz.Çırpılmış 2 adet yumurtamızı sebzelerimizin üzerine döküp kısık ateşte kapağı kapalı olarak altı pişinceye kadar kontrollü pişiriyoruz.Omletimizi ters çevirip arka yüzeyinide biraz pişirip servis tabağımıza alıyoruz.Dilersek üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpebilirsiniz.


Domatesli Bruschetta
4 adet tost ekmeği
1 adet büyükçe kabukları soyulmuş domates
1 minik diş ezilmiş sarmısak
1 kibrik kutusu beyaz peynir
Kuru veya taze fesleğen
Kekik
Çok az tereyağ

Tost ekmeklerimizi çaprazlamasına ikiye kesip tek bıçak hareketiyle üzerine biraz tereyağ sürüyoruz. Tost makinamızda ekmeklerimizi iyice ısıtıyoruz.Küp doğradığımız domateslerimizi,ezilmiş peynir, sarmısak, fesleğen ve kekiğimizi kasemizde karıştırıp ekmeklerimizin üzerine sürüyoruz.

Bu aşamadan sonra ister bu şekilde servise sunun isterseniz fırında bir beş dakika ısıtıp öyle servis edin.Eşim pişmiş domatesi sevmediği için ben fırına koymadım.

Buda rejimi boşverip herşeyi süpüren tombik Aylinin kırıntı kalmamış tabağı :))

BU ARADA BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN BERAT KANDİLİ MÜBAREK,ETTİĞİMİZ DUALARIMIZ KABUL OLSUN ...NİCE HAYIRLI KANDİLLERE



Yorum Gönder

 
Top