0



Ne çabuk hafta sonu geldi değilmi...Bir bakıyorum pazartesi ,bir bakmışım cuma olmuş bile mübarek günleri geride bırakıyoruz hızla bayrama yaklaşıyoruz ne güzel.Nihayet tüm yıl beklediğim tatil bu yıl gecikmelide olsa bayramda 2 hafta benimle :)


Ramazana yakışacak bir tatlı tarifmiz var bugün ,yapacakların ellerine sağlık şimdiden...






Malzemeler


300 gram hazır baklava yufkası
200 gram çiğ kadayıf
1,5 su bardağı iri öğütülmüş ceviz
150 gram Tereyağ-50 gram sıvıyağ


Şerbet

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbet için su ve şekeri kaynatıp koyulaşmaya başladığında limon suyumuzu ilave edip soğumaya bırakalım.

Tereyağımızı eritip sıvıyağ ile karıştıralım.Yağın yarısını iyice kadayıflarımıza yedirelim.Baklavalık yufkalarımızın 4 tanesini aralarına hiçbir şey sürmeden tezgaha serelim. En üstteki yufkanın üzerine tiftiklediğimiz kadayıflarımızdan ve ceviz içimizden orta kararda serpelim ve 4 yufkayı birlikte rulo saralım.(Baklava yufkası çok ince ve nazik olduğu için sararken dikkatli olmakta fayda var.)Keskin bir bıçak yardımı ile 3 barmak kalınlığında dilimleyelim ve hafifçe yağladığımız tepsimize tatlılarımızı yerleştirelim.
Yufka ve kadayıflarımız bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.En son tatlılarımızın üzerine kalan yağ karışımını döküp 170 derece ısılı fırında tatlımız iyice kızarıncaya kadar pişirelim.

Pişen tatlımızın üzerine şerbetimizi gezdirip üzerini kapatmadan soğumasını bekleyelim.Şerbetini çektiğinde tatlımız servise hazırdır .
Afiyet Olsun..

Not:Tatlımıza şerbeti ilave ettikten sonra üzerini tepsi yada herhangi bir şey ile kapatırsak baklava yufkaları çıtırlığını kaybeder ve tatlımız pek hoş olmaz benden söylemesi:)
*İşyerimizin taşınması sebebi ile bir kaç gün internetim olamıyacak,bu aralar annemlerde kaldığım içinde çok sık ziyaretlerde bulunamıcam sanırım haber veriyim istedim...

Yorum Gönder

 
Top