0


Genelde nar ile yaparız ama ben bu defa mevsim meyvesi olan şeftali ile yaptım hafif ekşi hafif tatlı çok güzel oldu. Sizde deneyin derim. afiyet olsun...

Malzemeler:
10 yaprak güllaç
2 litre süt
3,5 su bardağı şeker
ceviz-fındık

Üzeri için:
2 büyük şeftali
1 çay bardağı şeker



Yapılışı:
ilk olarak süt ve şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar sütü ısıtın. Isıttıktan sonra süt ılık olarak güllaç yapraklarını ikiye ayırarak tepsiye üst üste dizin ve yavaş yavaş sütü ilave edin güllaçlar yumuşadıkça aynı işlemi tekrarlayın bu şekilde 5 güllaç yaprağını tepsiye dizin ve arasına ceviz fındık karışımını koyun ve güllaç yapraklarını ceviz fındık karışıının üstüne dizmeye devam edin.ve sütü ekleyin. ilk olarak bütün sütü eklemeyin güllaçlar sütü çektikçe sütü ekleyebilirsiniz.

Üzeri için güllaçlar soğurken şeftalileri soyup dilimleyin ve yanmaz tavada üzerine şekeri döküp şeftaliler yumuşayana kadar pişirin.Şeftaliler soüğuyunca güllaçların üzerine koyup servis yapın afiyet olsun.


tarifimi Sevgili Gelibolu17 nin ev sahipliğini üstlendiği ;
İftar bereketi Etkinliği - 4- 'e
Gönderiyorum

Yorum Gönder

 
Top