0

Gazozlu poğaça Papelacığımda görüp hemen denemeliyim dediğim kabarık ,lezzetli ve kolayca şekil alan çok güzel bir poğaça.Gecenin bir vakti aklıma gelip yaptığım için şekil olarak onunkiler kadar güzel olmasada lezzetine tam puan :)

Malzemeler

1 su bardağı oda ısısında gazoz(kapağı yeni açılmış çamlıca vb.)
Yarım su bardağı su
250 gram oda ısısında tereyağ
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlu kaşığı tuz
un
İçine;
peynir-maydanoz karışımı
Üzerine;
Yumurta sarısı +çörekotu

Yoğurma kabına gazoz,su,,maya ,şeker ve tuz eklenip karıştırılır.2 su bardağı un ilave edilip yoğurulur.Tereyağda eklenip yoğurmaya devam edilirken bir yandan azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır.Yarım saat yada 1 saat mayalandırılır.Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür.

Her bir parça az unlu zeminde merdane yarsımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ve bıçakla 8 parçaya bölelim.Geniş kenara peynirli içimizi yerleştirip sigara böreği sarar gibi saralım.Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilip yarım saat mayalandırılır.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında poğaçalarımız kızarana kadar pişirelim..
Afiyet Olsun....



Yorum Gönder

 
Top