0

Bugünden itibaren arşivimde bekleyen tarifleri yayınlamaya başlıcam.Eşimin abim ile birlikte iş dolayısıyla şehir dışına çıkması ve fotoğraf makinamı yanında götürmesi sebebi ile buna mecbur kaldım birazda aslında:)

Bu ne kadar süreceği belli olmayan gezinin benim için en kötü noktalarından biride annemlerde kalmam dolayısı ile iftara çağırmak istediğim aile ve arkadaşlarımızdan bir çoğunu ramazanın sonlarına doğru sıkıştıracak olmam ve bloğumda iftar masası yayınlayamamam açıkçası..
İlk defa ayrı kalmanın verdiği hüznemi bunamı üzülsem bilemedim doğrusu:)

Bu tarif aslında çok kolay ve çoğumuzun evinde yaptığı bir tariftir sanırım.Hani köfte patates yaparızya buda patates yerine patlıcan kullanılmış hali sadece ...

Malzemeler(4 kişilik)
1 adet iri bostan patlıcanı
500 gram kıyma
yarım su bardağı kadar robotta çekilmiş ekmek içi
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı karabiber,tuz
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon (arzuya bağlı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet iri domates
10 adetsivri biber


Öncelikle bostan patlıcanlarımızın kabuklarını pijamalı kesip ortadan uzunlamasına ortadan ikiye bölelim ve yarım cm kalınlığında yarım daireler keselim ve bol skızgın yağda kızartalım.Diğer yandan köfte için bütün köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğuralım ve yassı köfteler yapalım.

Tenceremizin en altına patlıcanlarımızı koyalım.Üzerine köfteleri dizelim.En üstede biberlerimizi ve rendelediğimiz domateslerimizi 1 bardak su ekleyerek ilave edelim.Tuz ve karabiberini ayarlayıp Orta hararetli ateşte köfteler pişene kadar pişirelim.

Bu yemeği hazırladıktan sonra üzerine folyo kapatarak fırındada yapabileceğiniz gibi köfteleri kızartarakta yapabilirsiniz.Ben çok ağır olsun istemediğimden köfteleride kızartmadım salçada eklemeyip bol domates kullandım.
Afiyet Olsun

****************************************************
Geçen gün yazılarını ve yaptığı el emeklerini çok kıymetli bulduğum -bulut gölgesi-Tülin Hanımı izlemeye almış ve 100.izleyicisi olmuştum.O da içindeki zarafet ile kimseye duyurmadan 100. izleyicisine verilecek hediyeler hazırlamış.Kendisinin paketi dün elime ulaştı 2 adet kek kalıbı ve en önemlisi kendi yaptığı bir broş,anahtarlık,mum ve çok şık el yazılı bir kart ile...
Tülin Hanıma burdan teşekkürlermi iletiyorum,gerçekten çok kibarsınız.







Yorum Gönder

 
Top