0

Sıcak günlerde iftar sofralarında bende işin kolayına kaçar oldum.Hem çorbadan sonra birşey yiyememizden hemde tabiri caizse şıpır şıpır terleten sıcaktan ortaya çıkmış aslında schnitzel den tek farkı arasında kaşar peyniri ve jambon olması olan yine pratik bir tarif...

CORDON BLUE
4 adet kemiksiz tavuk fileto
4 dilim dana jambon(salamda olabilir)
4 dilim kaşar peyniri
tuz,karabiber
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı galete unu

Tavuk etlerimizin ortasından sandviç ekmeğindeki gibi cep açıp biraz döverek inceltelim.(bu işlemi kasabada yaptırabilirsiniz)

Her bir tavuk diliminin arasına 1 er adet jambon ve kaşar peyniri yerleştirelim.Tavuklarımızı önce una sonra yumurtaya en son bol galeta ununa bulayıp orta hararetli yanan yağda ön ve arkası nar gibi olana dek kızartalım.


Not:Vaktiniz varsa tavukları marine etmenizi tavsiye ederim.yarım çay bardağı süt,2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,karabiber ve köri eklenmiş sosta en az yarım saat.



PEMBE SOS
Pembe sos için ölçü veremyorum.Kişi sayısına göre mayonez,1 diş sarmısak, barbekü sos, hardal, süzme yoğurt çırpılıp minik kaselere konularak tavuğun yanında servis edilir.


Yanıda karışık salata eklemeyi unutmayın ..


Afiyet Olsun...


Yorum Gönder

 
Top