0




15 gün sonra evime nihayet dün akşam kavuştum..Ancak sanırım bir süre daha arşivden yemeğe devam edicem çünkü evde yapılacak o kadar çok iş varki yemeğe sıra geliceğini sanmıyorum.. 4 gün boyunca birazda olsun dinlendim gezdim,yüzdüm denizle kaynaştım neyseki...Şimdi bayramı beklemekteyim:)
Mantarlı tavuk sote ve yaz turşusu annemlere gittiğimiz bir akşam hep beraber yaptığımız yemekler,herkese iyi haftalar dilerim..



MANTARLI TAVUK SOTE

1 kilo kemiksiz kuşbaşı tavuk(but yada kalça kısmından)
750 gram mantar
1 kurusoğan
2 diş sarmısak
3 büyük domates
5 adet sivri biber
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber,kekik



Tenceremize yağımızı yemeklik doğranmış soğan ve sarmısaklarımızı ve sivri biberimizi alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra içine kuşbaşı doğranmış tavuk ve mantarlarımızı ilave edip tavuk ve mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirelim.Suyu çekilince kabukları soyulup küp doğranmış domateslerimizi ve 1,5 bardak kadar sıcak suyumuzu ilave edelim.Yaklaşık 20 dakika pişirelim.Tenceremizin altını kapatmadan baharatlarımızı ilave edelim ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.







YAZ TURŞUSU

3 adet patlıcan
15-20 adet sivri biber
10 adet çaliston biberi

1 çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı sirke
5 diş sarmısak
tuz
Düdüklümüze patlıcan ve biberlerimizi koyup 2 bardak sıcak su ekleyelim ve yaklaşık 10 dakika haşlayalım.Bir kasede zeytinyağı,sirke,ezilmiş sarmısak ve tuzu çırpalım.Haşlanıp soğuyan patlıcanlarımızı elimizle 5-6 parçaya ayıralım.Servis kasesşne aldığımız haşlanan sebzelerin üzerine sosumuzu döküp servise sunalım.
Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top