0

Geçtiğimiz günlerde bİr akşam canımın aşırı kek istemesi ile kalkıp yaptığım tahin helvalı muffinler..Son zamanlarda bloglarda çok gördüm ama ya yapmayı düşünmediğinden tariflere dikkatle bakmadım yada aklıma gelmedi .O yüzden kısaca normal kekten tek farkı içine tahin helvası çatalla ezilip karıştırılıyor diyebilirim.Ben helvasını bol tuttuğumdan hem helva tadı oldukça baskındı hemde yumuşacıktı...
TAHİN HELVALI KEK

Malzemeler(16 muffin için)
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı dark kakao
250 gram kadar kakaolu tahin helvası
1 paket vanilya,1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
1 fiske tuz
2 su bardağı kadar un(kontrollü ekleyin)

Öncelikle yumurta ve şekerimizi iyice çırpalım.İçine sıvıyağ ve yoğurdumuzu ekleyip çırpmaya devam edelim.Çatalla iyice ezilmiş tahin helvamızı ve diğer malzemeleride hamurumuza ekleyip iyice çırpalım.

Muffin kalıplarımıza varsa cupcake kağıtlarımızı yerleştirip yarısından biraz fazla olacak şekilde hamur dolduralım.160 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakikada pişirelim.

Afiyet Olsun....


SICAK TAHİN HELVASI
Kek için aldığım 500 gram lık tahin helvası paketinin kalanı ile yaptığım sıcak tahin helvası..Biz çok sevdiğimiz için 250 gramı 2 kişi yedik:)..Siz ölçüleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz...

Malzemeler(2 kişilik)
250 gram kakaolu tahin helvası
5-6 yemek kaşığı süt
arzuya göre limon
maraş usulü kaymaklı dondurma

Tahin helvamızı çatalla iyice eziyoruz.İçine sütü kontrollü ekleyip tabiri caizse bir bulamaç kıvamı elde ediyoruz,çok sulu olmasın.Tahin helvasının tadı ağır gelenler varsa bu aşamada tadını kırmak için çeyrek limon sıkabilirler.

Isıya dayanıklı tek kişilik porsiyonlara böldüğümüz helvayı ister 200 derece ön ısılı fırında 10 dakika kadar,ister benim gibi aceleci iseniz mikro dalgada başında durmak şartıyla 70 saniye kadar pişirsinler..

Biraz ılınan tahin helvamızın üzerine 1 top dondurma koyup servise sunabiliriz.

Afiyet Olsun.....


Yorum Gönder

 
Top