0

MALZEMELER:
  • 250 gr kızarmış kadayıf veya yaş kadayıf,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik  toz şeker,
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya 1/2 su bardağı sıvı yağ,
  • 1-1,5 su bardağı dövülmüş ceviz,
MUHALLEBİ MALZEMELERİ:
  • 1 lt süt,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 1, 5 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1/2 paket krem şanti veya 1 kutu krema,

YAPILIŞI:
  1. Yaş kadayıf ile yapılacak ise, kadayıf bir poşet içinde dondurucuda 1-2 saat dondurulduktan sonra poşet içinde ezerek ufalanır. Kızarmış kadayıftan yapılacak ise direk ufalanır.
  2. Büyük bir tavada  tereyağı eritilir  ufalanmış kadayıf  ve şeker birlikte  kahverengi olana kadar sürekli karıştırılarak  kavrulur. Rengi dönmeye başladığında ceviz  ilave edilir birlikte kavrulur.( ceviz sonuna doğru eklenir). 
  3. Muhallebi için krem şanti hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir, arada karıştırarak soğutulur. Soğuduktan sonra toz krem şanti veya krema eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
  4. Su ile ıslatılmış borcama kadayıfın yarısı serilir. Üzerine muhallebi yayılır, kalan kadayıfta üzerine serilir.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top