0

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı baldo pirinç,
  • 1 tavuk göğsü,
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağı,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 3 su bardağı tavuk suyu,
YAPILIŞI:
  1. Tavuk göğüs eti haşlanır. Haşladıktan sonra tavuk eti tiftilir. Suyu ayrılır.
  2. Yıkanmış pirinç 1 yemek kaşığı sıvıyağında piriçler camlaşıncaya kadar kavrulur. haşlanmış nohut ve tereyağı ilave edilir bir iki kere karıştırılır. 3 su bardağı olacak şekilde ayırdığımız tavuk suyu ve sıcak su ile  tuz eklenir karıştırılır, kısık ateşte pilav pişirilir.
  3. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine tiftilen tavuk eti konularak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top