Ben imambayıldı yemeğini kızartmadan yapanlardanım. Bu yemek çok kısık ateşte çok uzun süre piştiği için bence (bu klavyede noktalı virgül yokkkk ) kızartma olarak yapılan patlıcan yemeklerinden ayırt edilmiyor.
Eşim patlıcan'ın kızartılmadan yapılan yemeklerini , bense kızartıldıktan sonra yapılan yemeklerini severim. Yalnız bu yemekte eşime katılıyorum ve gerçekten lezzet farkını ben pek ayırt edemiyorum. Bakın ayırt edilmiyor dedim. Daha on kere daha yazabilirim haberiniz olsun :)))
Son derece lezzetli tabii ki de sağlıklı. Patlıcanlı tarifler geliyor anacımmmm...
Malzemeler:
- 6 adet patlıcan
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 4-5 adet biber
- 4 -5 diş sarımsak
- 3 adet büyük boy domates
- 3 adet kesme şeker
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup, karınlarına boydan boya bir yarık atıp tuzlu suda en az 30 dakika bekletiyoruz.
- Soğanları piyazlık, sarımsakları, biberleri ve maydanozları ince ince, domatesleri küp küp doğruyoruz. İçine tuzumuzu ve şekerimizi (tuz ve şeker niye bizim oluyorsa) de katıp elimizle bir güzel karıştırıyoruz.
- Bu harcı patlıcanların içine yerleştiriyoruz. Patıcanlar tabii ki de yayvan bir tencereye dizilmiş durumda. Harç fazla geldiyse tencerenin içine atın. Servis yaparken tekrar patlıcanların içine sokuşturabilirsiniz.
- Bir çay bardağı su ile birlikte çok kısık ateşte 1.5 - 2 saat pişirebilirsiniz. Piştikten sonra üstüne zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın.
Yorum Gönder