- 3 adet kabak, 3 adet orta boy patates
- Bir baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biberiye, 2 yemek kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çalkalama için: 1 çay bardağı un, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tutam tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
- Kabakları ve patatesleri halka halka soyup, bir kabak bir patates şeklinde yuvarlak borcama sıralayın. Patatesler, kabaklar yan yatsınlar. Ama çamura batmasınlar. Tamam tamam kabul ediyorum çok kötü bir espri oldu. :))))Napayım birden aklıma geldi.
- Üzerlerine sarımsak dişlerini yerleştirin. Baharatları zeytinyağı ile karıştırıp üzerine dökün. Kuş üzümlerini serpin.
- Yaklaşık 40 dakika kadar fırınlayın. Fırından çıkarıp çırptığınız çalkalama malzemelerini üstüne dökün ve tekrar fırınlayın. Böyle de fırında 15-20 dakika daha pişsin. Servise hazırdır.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.