0
İyi ki karadut ağacım var. Bunu gerçekten gönülden söylüyorum. Karadutlarımdan şimdi de pelte yaptım. Üstüne kaymaklı dondurma koydum, servis yaptım. OHHHH misler gibi oldu valla. Tavsiye edilir. Bu pelte vişneyle, limonla, şeftaliyle de eminim çok güzel olur.

Malzeme:
  • 1 kase dolusu yaklaşık 250 gr karadut
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 litre su
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

Karadutu blendırda parçalayın. Nişastayı biraz su ile ezip, tüm malzemeyi karıştırın. Koyulaşana kadar pişirip kaselerde dondurun. Üzerine isterseniz krem şanti, isterseniz dondurma koyup servis yapın

Yorum Gönder

 
Top