0


Yavaş yavaş davet soframızın tariflerini verelim...

Malzemeler
1 kg dolma biber (mümkünse küçük ve ince kabuklu)
2 adet domates (dolmaların ağzını kapatmak için)

İç Malzemesi
3 su bardağı pirinç
8-10 adet kuru soğan (gözünüze çok gelebilir ama lezzetin kaynağı)
2 yemek kaşığı salça (1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası kullanılabilir)
Maydonoz
Nane
Kırmızı biber
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı

Dolma biberler ayıtlanır ve güzelce yıkanır.


İç harcı için önce soğanlar doğranır ve  sıvıyağda kavrulur. Biraz kavrulunca kırmızı biber atılır ve biraz daha kavrulur.


Daha sonra ayıklanıp, yıkanmış pirinç eklenir, tuz ve şeker atılarak iyice kavrulur. 


Pirinç iyice kavrulunca, salçasını eklenir.


Karabiber ve bol nane eklenip, pirinçler şeffaflaşıp, tane tane olana kadar kavrulur.


Ocaktan alınır ve ince ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir.


Yarım saat dinlendirilir ve harmanlanır.

Çok sıkı olmayacak şekilde biberler doldurulur. İçleri sıkı olursa orantılı pişmez, çok da gevşek olmayacak yoksa içleri sulu sulu olur ;)

Dolmabiberlerin ağzına dilimlenmiş domates koyacağız ki içleri pişerken dağılmasın.
Dolmaları geçmeyecek şekilde (dolmaların bir parmak altında) su konulur.

Önce birkaç dakika kaynatın sonra kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirebilirsiniz.


Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top