0

Bizden Haber Bekleyenlere Küçük bir not:
                 Biz hastaneden çıktık çok şükür. Bugün saat 12:00 ' da evdeydik. Bengisu çok iyi maşallah. Dualarını esirgemeyen tüm arkadaşlara teşekkürler ediyorum. Hastane karelerini daha sonra paylaşırım artık. Lahmacun olmadı hasta çocuğa derseniz, bu tarif çok önceden yapılmış, hatta birkaç gün önceden de bu post hazırlanmıştı. Ben yayınlamadan önce, haberleri vereyim istedim. Görüşmek dileğiyle...

                  Lahmacun evde yapılır mı demeyin. Kesinlikle deneyin. Hele de kıymanız lezzetli ve biraz yağlı ise, muhteşem olacaktır. Ben incecik açmayı tercih ettim. Böylesi kesinlikle daha güzel ve çıtır.
                  Fotoğrafın kusuruna bakmayın. Bizimkiler pişeni yediği için, bunları zor kurtarabildim. Yoksa yusyuvarlak açmıştım çoğunu :)
                  Lahmacun yapmak için en önemli püf nokta, bezeleri küçük tutup, ince hamur açmak olmalı. İkinci önemli nokta ise, kıymanın orta yağlı ve lezzetli olması ve tabiki iç harcını önceden yapıp, bunu  bir süre dinlendirmek.

Lahmacun İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
  • 1/2 yaşmaya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 , 4,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
  • 300-400 gram orta yağlı kıyma
  • 3 domates
  • 3 çarliston biber
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 paket maydanoz
  • karabiber
  • pulbiber
  •  tuz

Yapılışı:
  1. Domatesleri, yıka robatta çek, suyunu ayrı bir yere al. Daha sonra, biber,maydanoz ve soğanları robotta çek.  Kıymayı, tuzu, baharatları kat. Yoğur. Buzdolabında üzerini streç filmle kapla, dinlendir.
  2. Yaşmayayı bir derince kaseye al, tuz, su ekle, erit. 4 bardak un ekle, yoğur. Gerekirse biraz daha ekle. Ele yapışmayan bir hamur elde et. 
  3. Ceviz büyüklüğünde hamurlar kes. Beze yap. İncecik aç (tabi istersen sen daha kalın açabilirsin)
  4. Hamurun üzerine, hazırladığımız harçtan al, çok kalın olmayacak şekilde üzerini kapla. (altının iyi pişmesi için yağlı kağıt serme)
  5. Tepsiye al, 200 derecede pişir. Afiyet Olsun...

    Yorum Gönder

     
    Top